Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Ταμειακές μηχανές QR Code,myDATA

Ταμειακές μηχανές QR Code,online myDATA

Όλες οι ταμειακές μηχανές εν λειτουργία που δεν είναι στη λίστα απόσυρσης έως 31/05/2020, θα πρέπει να αναβαθμιστούν για να είναι  σύμφωνες με τη νέα απόφαση της Α.Α.Δ.Ε. που δημοσιεύτηκε στις 06/02/2020 στο ΦΕΚ.317 τεύχος Β’ /Α.1024.
Το νέο λογισμικό της αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών θα συμπληρώνει την ΠΟΛ.1220/2012 που όριζε τις προδιαγραφές αποστελλομένων αρχείων στην ΓΓΠΣ και την ΠΟΛ.1166/2016 που όριζε τις προδιαγραφές πρωτοκόλλου επικοινωνίας για την διαβίβαση δεδομένων στην ΓΓΠΣ, με νέες τεχνικές προδιαγραφές επικοινωνίας και κρυπτογράφησης για την online taxis myDATA αποστολή κάθε λεπτό όλο το 24ώρο.
Με το νέο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ θα γίνεται άμεση συλλογή πληροφοριών μίας επιχείρησης και σύγκρισης των δεδομένων των αποδείξεων με συναφείς δραστηριότητες. Δεν θα μπορούν να διαγραφούν ή να αλλοιωθούν αποδείξεις λιανικής από εμπορικά προγράμματα που υπήρξαν πολλές διαπιστώσεις από ελέγχους έως τώρα.
Επίσης σε κάθε απόδειξη θα εκτυπώνεται QR CODE (ώστε να διαβάζεται μέσω εφαρμογής κινητού,tablet κλπ) με όλα τα στοιχεία της απόδειξης για άμεση ταυτοποίηση νόμιμων αποδείξεων και αποτροπή χρήσης παράνομων ή αδήλωτων ταμειακών μηχανών.
Η αναβάθμιση του firmware της ταμειακής μηχανής θα γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο τεχνικό  με τους ειδικούς κωδικούς του υπουργείου,και θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώνει το βιβλίο συντήρησης και επισκευής του Μηχανισμού.
Παράταση απόσυρσης και αναβάθμισης έως 31/07/2020
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου